۵ ویژگی مهم یک مدیر مالی

امروز در این بخش از مقالات خانه حسابداری قصد داریم تا با این مقاله چند ویژگی مهم یک مدیر مالی را برای موفقیت بیشتر در حوزه حسابداری به عزیزانی که در رشته حسابداری فعالیت می کنند و میخواهند مدیر مالی موفقی باشند و پروژه های بیشتر بر عهده بگیرند تا آخر این مقاله ویژگی مهم یک مدیر مالی به ۵ ویژگی مهم یک مدیر مالی بپردازیم همراه ما باشید.
در تجارتهای بزرگ، حضور کسی که همچون یک پشتیبان در امور مالی و اداری ایفای نقش میکند؛ حائز اهمیت است. این فرد معمولاً یک مدیر حسابداری است و این سمت کسی را میطلبد که از چندین جهت واجد شرایط و دارای ویژگیهای منحصربهفرد باشد. مدیر حسابداری میبایست دانش ژرفی در گزارشنویسی مالی و مدیریت امور حسابداری و عملکردهای مالی داشته باشد. در این مطلب، در مورد چند ویژگی مدیران مالی توضیح میدهیم که برای فعالیت در این حوزه ضروری و مهم است:
۱-تحصیلات و تجربه
امروز اکثر مدیران مالی حداقل مدرک لیسانس حسابداری یا مدرک مدیریت مالی را دارند، اما تنها تجربه ی علمی و فقط مدرک برای این سمت کافی نیست. یک مدیر حسابداری موفق لازم است دوتا پنج سال سابقه ای کاری داشته باشد.
این تجربه به آنها درک کاملی از گزارشات مالی و ساختار کلی دفاتر کل را ارائه میدهد. اگر شما در یک حوزهی فنی مثل ساخت و ساز فعالیت دارید مطمئناً به دنبال فردی تحصیل کرده و با تجربه خواهید بود.
مدیر حسابداری نباید تنها کار حسابداری انجام داده باشد. او باید در آموزش حسابدارهای جایگزین نیز کمک بسیاری کند. بنابراین آنها باید درک کاملی از کاری که قرار است انجام دهند و مسئولیتی که برعهده دارند؛ داشته باشند.
دارا بودن گواهینامههای تخصصی مثل ” CPA ” دورهی حسابداری عمومی و “CMA” گواهینامهی مدیریت حسابداری یا “CGMA” مجوز مدیریت حسابداری جهانی نشان میدهند که مدیر حسابداری شما قدمی اضافهتر برای پیشرفت تخصصی در این زمینه برداشته است.
۲-توجه به جزئیات
یک مدیر حسابداری باید به شدت جزئی گرا باشد.همه روزه یک مدیر حسابداری باید از داشتن نقدینگی شرکت مطمئن شود تا بتواند در رقابت و تجارت باقی بماند.این کار شامل مطمئن شدن از میزان پول جمع آموری شده و مقدار فروش پرداختی است و به معنای دنبال کردن تمامی درآمدها و هزینهها و حصول اطمینان از سپردن چکها بهشمار میآید. تمام این تراکنشهای مالی روزانه به حسابرسی دقیق و به موقع، ماهانه یا سه ماهه و نزدیک پایان سال و همچنین گزارشات مالی منجر میشود.
همچنین یک مدیر حسابداری باید به طور مداوم سیاستهای حسابداری و عملکردها را بررسی کند و مستندسازی کند. اغلب تجارتها، سیاستهای حسابداری را اجرا میکنند و سپس آنها را فراموش میکنند. اما تکنولوژی حسابداری و بهترین تمرینها همیشه دخیلاند. برای کسی که به جزئیات توجه دارد هم بطور روزانه و هم با پیشبینی آینده گام برمیدارد تا ملزومات این سمت را به خوبی اجرا کند.
۳-روابط عمومی بالا
مدیران حسابداری باید با افراد مختلف و مراکز متنوع در ارتباط باشند. بنابراین مهارتهای ارتباطی خوب یک ویژگی حیاتی است. یک مدیر حسابداری:
- با دیگر مدیران همکاری دارد تا اهداف سازمانی را دنبال کند.
- به کارمندان توصیه میکند که از عهدهی تراکنشهای روزانهی غیر معمول بربیایند.
- به سوالات کارمندان مالی و دیگر مدیران شرکت مبنی بر نتایج مالی و درخواستهای ویژه پاسخ دهد.
- درگیریهای فردی و مسائل کاری بین کارمندان حسابداری را کنترل کند.
- با مدیران دیگر بخشها در مورد مسائل بودجهای بحث کند.
- با دیگر مجتمعها کار کند تا سیاستهای حسابداری و روند تقویت آنها را به اجرا درآورد.
- نتایج و گزارشات مالی را به مدیران بالاتر ارائه دهد.
۴-استعداد و توانایی ایجاد انگیزه در کارکنان
یک مدیر مالی حرفهای باید بتواند یک تیم را سرپرستی کند. گاهی ارتباطات، گستردهتر شده و باید بتواند در نقش یک مدیر اجرایی قدرتمند با دانش مالی در سطح شرکت فعالیت کند. داشتن روابط عمومی یک طرف قضیه است و توانایی در ایجاد انگیزه، موضوعی دیگر است. اجرای درست استراتژیها و سیاستهای شرکت، باید همراه با دانش پایه مالی در تمام کارکنان باشد و همین موضوع میتواند یک مدیر مالی را در ایجاد انگیزه در بین کارکنان همراهی کند. علاوه بر آن یک مدیر مالی، میتواند آینده کارشناسان حسابداری را ترسیم کند. چنانچه یک مدیر مالی فردی با دانش و تجربه بالا باشد که در کنار آن بتواند ابعاد رفتاری و شخصیتی را رشد دهد؛ میتواند به عنوان یک رول مدل نقش ایفا کند.
صداقت و شفافیت برای کارکنان بسیار حیاتی است. اینکه بدانند دقیقاً از آنها چه انتظاری دارید و شما از تواناییها و دست آوردهای آنها مطلع هستید، در این شرایط یک تیم با انگیزه و متعهد در اختیار دارید که از کار کردن برای شما خوشحال هستند. توجه داشته باشید که این شرایط، نیمی از برد در جنگ رقابت محسوب میشود.
۵-اهداف مدیر مالی
به طور کلی، هدف از مدیریت مالی در یک سازمان، بقای آن ارگان است. جلوگیری از بروز مشکلات مالی و ورشکستگی یک سازمان نیز از هدفهایی است که مدیریت مالی برای دستیابی به آن شکل گرفته است. پیشی گرفتن از رقبای کاری، به حداکثر رساندن میزان فروش، افزایش سهم بازار، به حداقل رساندن هزینهها و به حداکثر رساندن سود و همچنین افزایش دادن رشد پیوسته یک سازمان، از اهداف ایجاد این شغل در شرکتهای مختلف به شمار میرود.
کلام آخر
در آخر از کسانی که تا انتهای این مقاله ویژگی مهم یک مدیر مالی ما را همراهی کرده اند تشکر می کنیم و اگر سوالی راجب مدیریت مالی داشته اید می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید و یا برای ما کامنت بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید