آشنایی با بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد

سازمان تامین اجتماعی در کنار بیمه اجباری، بیمه اختیاری و مشاغل آزاد را برای سایر افراد مانند صاحبان کسب و کارها و شغل های آزاد فراهم نموده است، بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد زیر دسته بیمه اختیاری میباشد که با توجه به تنوع نوع بیمه فرد میتواند خود را بیمه کند، در ادامه بیشتر شما را با این نوع بیمه آشنا خواهیم کرد.
بیمه تامین اجتماعی دو نوع میباشد
همانطور که گفتیم بیمه تامین اجتماعی به دو نوع اجباری و اختیاری ارائه میشود، برای اینکه متوجه منظور ما از دو نوع بیمه شوید ابتدا شما را با بیمه اجباری آشنا میکنیم.
بیمه اجباری تامین اجتماعی
بیمه اجباری از مهمترین و اصلی ترین نوع بیمه تامین اجتماعی میباشد و شامل افراد شاغل در کارگاه های و ادارت دولتی و خصوصی میباشد،طبق قانون کار ، کارفرما موظف است تا نیروی شاغل در محل کار خود را بیمه کند، کارفرما علاوه بر پرداخت حقوق باید حق بیمه کارگر و کارمندان خود را نیز پرداخت کند، همچنین باید اقدام به ارسال اظهارنامه مالیاتی خود در زمان تعیین شده نیز نماید.
بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد
خیلی از افراد به شغل آزاد مشغول هستند و شامل بیمه اجباری نیستند، در واقع این افراد کارفرما ندارند و خود صاحب شغل هستند، به همین دلیل میتوانند از نوع بیمه دیگر یعنی بیمه مشاغل آزاد که یکی از انواع بیمه اختیاری میباشد استفاده کنند، حتی کارگرانی که از طرف کارفرما بیمه نشده اند نیز میتوانند از بیمه اختیاری استفاده کنند.
شرایط ثبت نام بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد
بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد برای افرادی که شرایط بیمه اجباری را ندارند میباشد اما با این حال باید شرایطی را داشته باشید تا بتوانید از بیمه آزاد استفاده نمایید.
- سن فرد بیمه شده حداقل ۱۸ سال باشد
- حداکثر سن بیمه شده باید ۵۰ سال باشد ( مردان ۵۰ سال و زنان ۴۵ سال)
- اگر فردی ۱۰ سال قبلا سابقه بیمه داشته باشد شرط سنی حذف میشود
صاحبان مشاغل در کنار مدارک مورد نیاز برای بیمه باید اقدام به ارسال اظهارنامه مالیاتی و تسویه مالیات در زمان مشخص شده نمایند،در صورتی که اقدام به تسویه مالیاتی ننمایید شامل جریمه مالیاتی خواهید شد، همچنین داشتن بدهی مالیاتی ممکن است مشکلاتی در امور بانکی و اعتبار بانکی شما ایجاد کند.
نحوه ثبت نام بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی
شما میتوانید جهت درخواست بیمه تامین اجتماعی به دو صورت حضوری و غیرحضوری اقدام کنید، برای ثبت نام حضوری کافیست به نزدیکترین شعبه کارگزاری تامین اجتماعی مراجعه کنید و برای درخواست غیرحضوری نیز به سایت سازمان تامین اجتماعی به آدرس اینترنتی https://es.tamin.ir مراجعه کنید. در هر دو حالت پس از دو ماه در صورت نداشتن مشکلی شامل بیمه خواهید شد.
در ثبت نام غیرحضوری با مراجعه به سایت سازمان ، کافیست به قسمت ثبت نام مراجعه کنید، پس از ثبت نام وارد پنل کاربری خود شوید، منوی بیمه شدگان را انتخاب کنید، زیر منوی ( بیمه شدگان خاص) رفته، روی گزینه انعقاد قرارداد کلیک کرده و درخواست ثبت نام خود را تکمیل کنید. در ادامه کار طبق مراحل زیر ، مرحله به مرحله پیش بروید.
- در صفحه جدیدی که باز میشود، پایین بخش «اطلاعات هویتی»، باید روی دکمه «مشاهده ضوابط و مقررات» کلیک کنید تا وارد مرحله بعدی ثبتنام شوید.
- در صورت موافقت با قوانین، با کلیک روی گزینه «موافقم» صفحه جدیدی برای شما باز خواهد شد.
- در صفحه بعد باید صحت اطلاعات را تایید کرده و در صورت نیاز به اصلاح روی گزینه «اطلاعات نشانی نادرست است و باید اصلاح شود» کلیک کنید.
- در مرحله بعدی جزئیات مربوط به احراز یا عدم احراز شرایط مقرر برای انعقاد قرارداد را مشاهده خواهید کرد.
- در مرحله بعد باتوجهبه توضیحات ارائهشده باید مبلغ حق بیمه ماهانه را تعیین کنید.
- در پایان بعد از تایید اطلاعات، ثبتنام شما تکمیل خواهد شد.
این نکته را در نظر داشته باشید که ثبت نام بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی بهصورت غیرحضوری برای افرادی است که پیش از این، سابقه ثبت نام در سامانه تامین اجتماعی را داشتهاند.
مدارک لازم برای ثبت نام بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد
در صورتی که مایل هستید از بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد استفاده کنید باید مدارک زیر را تکمیل نمایید
- اصل و کپی شناسنامه
- اصل و کپی کارت ملی
- ۵ قطعه عکس ۴*۳
- اصل و کپی مدارک شناسایی افراد خانواده (کارت ملی و شناسنامه)
- ارائه شماره بیمه در صورت داشتن سابقه پرداخت حق بیمه
- کارت پایان خدمت یا معافیت ( آقایان )
- کپی پروانه کسب ( مشاغل )
پوشش بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد به سه روش میباشد که در ادامه توضیح خواهیم داد
بیمه ۱۲ درصد؛ بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی با حداقل پوششها
در این پوشش فرد بیمه شده ۱۲ درصد از پایه حقوق وزارت کار را به عنوان حق بیمه پرداخت خواهد کرد، در این پوشش بیمه شده از مزایای بیمه بازنشستگی و فوت بهره خواهد برد، اما در صورت فوت فرد بیمه شده شامل بیمه حقوق بازنشستگی یا مستمری بگیر نمیشود، این نوع بیمه مناسب افرادی که سرپرست خانوار نیستن و تحت تکفل ندارند میباشد.
بیمه ۱۴ درصد؛ سطح میانی بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد
در این نوع بیمه نیز بیمه شده ۱۴ درصد از پایه حقوق وزارت کار را به عنوان بیمه پرداخت میکند که شامل پوشش بازنشستگی و فوت پیش از بازنشستگی میباشد، در صورت فرد بیمه شده ، مستمری به بازمانگان بیمه شده پرداخت میشود.
بیمه ۱۸ درصد؛ کامل ترین پوشش های مربوط به بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد
بهترین پوشش بیمه میباشد که باید بیمه ۱۸ درصد از پایه حقوق خود را برای بیمه پرداخت کند، در صورتی که از پوشش ۱۸ درصد استفاده کنید شامل پوشش بازنشستگی،فوت و ازکارافتادگی نیز خواهید شد، کارافتادگی جزئی مانند نقص عضو جزو این پوشش ها نیست.
نحوه پرداخت اینترنتی حق بیمه مشاغل آزاد
شما با مراجعه به سایت سازمان و پس از ورود به پنل کاربری خود، از قسمت بیمه شدگان روی گزینه ( بیمه شدگان خاص ) کلیک کرده و روی دکمه حق پرداخت بیمه کلیک کنید، تا به درگاه اینترنتی بروید، همچنین امکان پرداخت بیمه از طریق اپلیکیشن ساازمان نیز فراهم میباشد.
شرایط بازنشستگی بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد
شرایط بازنشستگی بیمه مشاغل آزاد مانند سایر پوشش ها و بیمه میباشد که در ادامه چند مورد آن را خواهیم گفت.
- بازنشستگی با ۱۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه مشاغل آزاد برای خانمهای بالای ۵۵ سال و آقایان بالای ۶۰ سال
- بازنشستگی با ۳۰ سال سابقه کار برای خانمهای بالای ۴۰ سال و آقایان بالای ۵۰ سال
- بازنشستگی با ۳۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه مشاغل آزاد بدون در نظر گرفتن شرایط سنی
برای کسب اطلاعات بیشتر و دقیق تر درباره شرایط بازنشستگی به نزدیکترین شعبه تامین اجتماعی یا مرکز ارتباطات مردمی با شماره ۱۴۲۰ تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید