تفاوت نرم افزار ابری با نرم افزارهای تحت ویندوز چیست؟

تفاوت نرم افزار ابری با نرم افزارهای تحت ویندوز
نرمافزارهای ابری به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرند و تفاوتهای آنها با نرمافزارهای تحت ویندوز را باید مورد بررسی قرار داد. در این مقاله، به بررسی تفاوت نرم افزار ابری با نرم افزارهای تحت ویندوز میپردازیم.
نرمافزار ابری:
نرمافزارهای ابری، نصب و استقرار آنها بر روی سرور شرکت یا سازمان را نیاز نمیدانند، بلکه در سرور شرکت ارائهدهنده خدمات نرمافزاری قرار میگیرند. در واقع، کاربران این نوع نرمافزارها به سرور شرکت ارائهدهنده متصل شده و از طریق آن از نرمافزار استفاده میکنند. استفاده از نرمافزارهای ابری برای سازمانها و شرکتها اهمیت بالایی در امنیت اطلاعات، سرعت و دقت در تجزیه و تحلیل اطلاعات دارد.
نرمافزار تحت ویندوز:
نرمافزارهای تحت ویندوز معمولاً بر روی سیستمهای نصب شده با سیستم عامل ویندوز اجرا میشوند. این نرمافزارها میتوانند روی یک سیستم مستقل نصب شوند و یا در قالب شبکه به صورت مشترک در چندین سیستم اجرا شوند. استفاده از نرمافزارهای تحت ویندوز نیازمند سختافزار خاصی است و برای اجرای آنها نیاز به سیستم عامل ویندوز و مشخصات سیستم مرتبط است، مثلا شما برای نصب نرم افزار حسابداری سپیدار یا دشت نیاز است تا از سیستم ویندوز استفاده کنید.
تفاوت نرم افزار ابری با نرم افزارهای تحت ویندوز
محیط اجرا:
نرمافزارهای تحت ویندوز فقط بر روی سیستمهایی که سیستم عامل ویندوز را نصب کردهاند قابل اجرا هستند. این نرمافزارها به طور معمول از طریق نصب محلی بر روی دستگاهها نصب و اجرا میشوند. این به معنای این است که کاربران نیاز به نصب و پیکربندی نرمافزار روی هر دستگاهی که میخواهند استفاده کنند دارند.
در مقابل، نرمافزارهای ابری بر روی سرورهای شرکت ارائهدهنده مستقر میشوند و کاربران از طریق اتصال به این سرورها به نرمافزار دسترسی پیدا میکنند. بدین ترتیب، نیازی به نصب و پیکربندی نرمافزار بر روی دستگاه کاربر نیست و کاربران میتوانند از هر دستگاهی که به اینترنت متصل استفاده کنند. این امکان به کاربران اجازه میدهد که به راحتی از هر جایی و با هر دستگاهی به نرمافزار دسترسی پیدا کنند.
نگهداری و بهروزرسانی:
نرمافزارهای تحت ویندوز نیازمند نصب و به روزرسانی دستی بر روی هر دستگاه هستند. هر بار که یک بهروزرسانی ارائه میشود، کاربران باید آن را روی دستگاه خود نصب کنند تا از بهروزرسانیهای جدید و بهبودهای نرمافزار بهرهبرداری کنند. این میتواند زمانبر و دشوار برای سازمانها و کاربران باشد، به خصوص اگر نرمافزار در چندین دستگاه نصب شده باشد.
اما در نرمافزارهای ابری، ارائهدهنده خدمات مسئولیت نگهداری و بهروزرسانی نرمافزار را بر عهده دارد. به این ترتیب، هرگونه بهروزرسانی و بهبود در نرمافزار به صورت مرکزی توسط ارائهدهنده صورت میگیرد و کاربران نیازی به نصب نسخههای جدید نرمافزار بر روی دستگاههای خود ندارند. این روش به کاربران اجازه میدهد که به طور خودکار از بهترین و جدیدترین نسخه نرمافزار استفاده کنند و همچنین بهبودها و بهروزرسانیهای ایمنی را فوراً دریافت کنند.
سهولت استفاده و تجربه کاربری:
نرم افزارهای تحت ویندوز به طور معمول نیازمند نصب، پیکربندی و آموزش قبلی هستند. کاربران باید نرمافزار را روی دستگاه خود نصب کنند و ممکن است به یادگیری رابط کاربری و عملکرد نرم افزار نیاز داشته باشند. همچنین، در صورت تغییر دستگاه، کاربران باید نرمافزار را مجدداً نصب کنند و اطلاعات و تنظیمات خود را به دستگاه جدید منتقل کنند.
در نرم افزار حسابداری ابری ، استفاده و دسترسی به نرمافزار بسیار سادهتر است. کاربران نیازی به نصب و پیکربندی نرمافزار ندارند و میتوانند به سادگی از طریق مرورگر و با ورود به حساب کاربری خود از نرمافزار استفاده کنند. تجربه کاربری همگرا در تمامی دستگاهها و سیستمعاملها حفظ میشود و هیچ نیازی به تنظیم مجدد و آموزش مجدد نیست. همچنین، در صورت تغییر دستگاه، کاربران به راحتی میتوانند از دستگاه جدید خود و با ورود به حساب کاربری، به نرمافزار ابری دسترسی پیدا کنند و اطلاعات و تنظیمات خود را به طور خودکار بر روی دستگاه جدید داشته باشند.
امنیت: تفاوت نرم افزار ابری با نرم افزارهای تحت ویندوز
نرمافزارهای تحت ویندوز ممکن است به عنوان یک نقطه ضعف امنیتی در نظر گرفته شوند، زیرا نیازمند نصب و بهروزرسانی دستی هستند. اگر کاربران بهروزرسانیهای امنیتی را نادیده بگیرند یا به تاخیر بیندازند، ممکن است با خطرات امنیتی روبهرو شوند. همچنین، در صورتی که یک دستگاه مورد حمله قرار بگیرد، نرمافزارهای نصب شده بر روی آن دستگاه نیز در معرض خطر قرار میگیرند.
در نرمافزارهای ابری، امنیت به عهده ارائهدهنده خدمات است. ارائهدهنده به منظور حفظ امنیت از طریق استفاده از پروتکلهای رمزنگاری، سیستمهای تشخیص تهدیدات و مکانیزمهای دیگر اقدام به حفاظت از اطلاعات کاربران مینماید. همچنین، بهروزرسانیهای امنیتی نیز به صورت مرکزی توسط ارائهدهنده اجرا میشوند و کاربران به طور خودکار از بهبودها و بهروزرسانیهای امنیتی بهرهبرداری میکنند.

هزینه:
یکی دیگر از تفاوت نرم افزار ابری با نرم افزارهای تحت ویندوز هزینه میباشد ، نرمافزارهای تحت ویندوز ممکن است نیازمند خرید و یا پرداخت مجوز استفاده باشند. هزینههایی نظیر خرید نرمافزار، مجوزهای استفاده تجاری و هزینههای بهروزرسانی ممکن است برای سازمانها و کاربران ایجاد شود.
در نرمافزارهای ابری،هزینه استفاده از نرمافزارهای ابری معمولاً به صورت اشتراکی یا مبتنی بر استفاده محاسبه میشود. کاربران بر اساس نیاز خود، پلنها و بستههای اشتراکی را انتخاب میکنند و بر اساس تعداد کاربران، فضای ذخیرهسازی، پهنای باند و سایر ویژگیها، هزینه مورد نیاز مشخص میشود. این روش به کاربران امکان میدهد تا هزینههای خود را به ماهیانه یا سالیانه پرداخت کنند و تناسب بیشتری با نیازهایشان داشته باشند.
به طور کلی، استفاده از نرمافزارهای ابری میتواند باعث کاهش هزینههای سختافزاری و نگهداری شود زیرا نیازی به سرمایهگذاری در تجهیزات سختافزاری و نگهداری آنها نیست. همچنین، کاربران از خدمات و پشتیبانی فنی ارائهشده توسط ارائهدهنده ابری بهرهمند میشوند که ممکن است هزینههای مرتبط با نگهداری و پشتیبانی را کاهش دهد.
در ادامه به برخی عواملی که میتوانند هزینه استفاده از نرمافزارهای ابری را تحت تأثیر قرار دهند، اشاره خواهم کرد:
۱. نوع سرویس ابری: نرمافزارهای ابری متنوعی وجود دارند، از جمله سرویسهای ذخیرهسازی ابری، سرویسهای محاسباتی ابری، سرویسهای شبکه ابری و غیره. هر نوع سرویس ممکن است قیمتی متفاوت داشته باشد و بسته به نیازهای شما، هزینه مورد نظر را تعیین کنید.
۲. مقیاسپذیری: ابرها امکان مقیاسپذیری براساس نیازهای شما را فراهم میکنند. در صورتی که نیاز به منابع بیشتر دارید، میتوانید منابع ابری را افزایش دهید. هزینه استفاده از نرمافزارهای ابری معمولاً با توجه به سطح استفاده از منابع محاسباتی، فضای ذخیرهسازی و پهنای باند مشخص میشود. بنابراین، استفاده بیشتر از منابع ممکن است باعث افزایش هزینه شود.
۳. موقعیت جغرافیایی: مکان مراکز داده ابری نیز میتواند بر هزینه تأثیر بگذارد. در برخی مناطق، هزینههای ابری ممکن است بیشتر باشد. همچنین، فاصله بین مکان شما و مرکز داده ابری نیز میتواند بر کارایی و هزینه استفاده تأثیر بگذارد.
۴. مدت زمان استفاده: هزینه استفاده از نرمافزارهای ابری معمولاً براساس مدت زمان استفاده شما محاسبه میشود. برخی از سرویسها از طریق اشتراک ماهیانه یا سالیانه قابل دسترسی هستند و در این صورت معمولاً شما برای مدت زمان معینی از سرویس استفاده خواهید کرد و بر اساس آن هزینه را پرداخت خواهید کرد. بنابراین، اگر مدت زمان استفاده شما بیشتر باشد، هزینه نهایی نیز افزایش خواهد یافت.
۵. سطح پشتیبانی و خدمات: برخی از نرمافزارهای ابری ارائه دهندگان خدمات اضافی مانند پشتیبانی ۲۴/۷، مشاوره فنی، امنیت بالا و سایر خدمات میتوانند ارائه کنند. این خدمات ممکن است باعث افزایش هزینه شوند، اما در عوض مزایایی مانند قابلیت اطمینان بیشتر و عملکرد بهتر را فراهم میکنند.
۶. نوع قرارداد: از طریق قراردادهای سالیانه یا بلند مدت با ارائه دهندگان سرویسهای ابری، ممکن است بتوانید هزینه را به طور کلی کاهش دهید. در این حالت، شما به ارائه دهنده سرویس پرداختهای متوالی انجام میدهید و میتوانید از تخفیفها و قیمتهای ویژه بهرهمند شوید.
برای تعیین هزینه استفاده از نرمافزارهای ابری، نیاز است به عوامل مختلفی توجه کنید و آنها را با نیازهای و محدودیتهای خود هماهنگ کنید. بررسی مقایسهای بین ارائه دهندگان سرویسهای ابری نیز میتواند به شما در انتخاب صحیح و هزینه باز باشد.
دیدگاهتان را بنویسید