ویژگی های مهم یک مدیر مالی موفق!

امروز در این بخش از مقاله خانه حسابداری قصد داریم تا با مقاله ویژگی های مهم یک مدیر مالی موفق به کسانی که در حوزه حسابداری و مدیر مالی مشغول فعالیت هستند و نیاز دارند تا با ویژگی های مهم برای رشد بهتر مدیران مالی آشنا شوند ما اینجا هستیم تا با این مقاله ویژگی های مهم یک مدیر مالی موفق چند ویژگی مهم برای موفق تر شدن شما را آشنا کنیم. پس تا آخر این مقاله همراه خانه حسابداری باشید.
مدیر مالی، فردی است که مسئولیت سلامت مالی یک سازمان و یا شرکت بر عهده اوست. از طرف دیگر، چنین فردی در رشد یک ارگان، نقش قابل توجهی دارد. همگام شدن با پیشرفتهای تکنولوژیک و همچنین نظارت کامل بر امور مالی یک شرکت از جمله وظایف وی به شمار میرود.
امروزه یک مدیر مالی موفق باید مهارت و تجربه کافی داشته باشد و به مهارتهای خود تسلط کافی داشته باشد و بتواند از مهارتها به خوبی و درستی استفاده نماید. درست رفتار کردن با پرسنل و داشتن صداقت با آنها بسیار اهمیت دارد. از خصوصیات مدیر مالی موفق باید در هر صورتی با صداقت با کارکنان خود رفتار نماید و بتواند از حق کارکنان خود به خوبی دفاع نماید و به وعدههایی که میدهد پایبند باشد و از قوانین سرپیچی نکند.
مدیران مالی میتوانند به هیات مدیره یک شرکت کمک کنند تا آنها بتوانند تصمیماتی را اتخاذ کنند که در سازمان و رشد و پیشرفت آن بسیار تاثیر گذار است. این افراد همچنین لازم است به افراد تحت امر خود نیز کمک کنند تا بتوانند به راحتی از پس پیچ و خمهای مدیریت مالی شرکت برآیند و بتوانند گزارشهای پیچیده را حل و فصل نمایند. بهترین نرم افزار حسابداری در چنین شرایطی میتواند به کمک این افراد برآید تا از این طریق اندکی از بار مسئولیتهای آنها کاهش پیدا کند. این نرم افزار به نحوی طراحی شده که میتواند روند کار را برای این دسته از مدیران، تسهیل گرداند
مدیر مالی کیست؟
مدیریت مالی همواره به عنوان یکی از سمتهای ارزشمند در مشاغل و کسب و کارهای مختلف به حساب میآید. مدیران مالی که در سازمانها و شرکتهای مختلف فعالیت میکنند، همواره به کسب و کار خود افتخار میکنند و موقعیت خود را قابل احترام میدانند. اما مدیر مالی کیست و چه کارهایی را انجام میدهد؟
با توجه به اسم مدیر مالی تشخیص کار و وظیفه این شخص کار مشکل نخواهد بود. همان طور که به نظر میرسد، مدیر مالی شخصی است که کار مدیریت، برنامه ریزی، کنترل و سازماندهی امور مالی را در شرکتها انجام میدهد.
مسلم است که برای انجام چنین کارهایی، مدیر مالی باید تخصص و مهارت کافی داشته باشد و جزییات زیادی را مد نظر قرار دهد. به علت استقلال مدیر مالی در مدیریت امور مالی و منابع مالی کسب و کار، این شغل را میتوان بسیار حساس و مهم دانست. به عبارت دیگر هیچ کسب و کاری بدون مدیریت مالی مناسب به موفقت نمیرسد.
وظایف مدیر مالی چیست؟
برآورد هزینه و سرمایه از جمله اساسی ترین وظایف مدیر مالی است؛ زیرا به طور مستقیم با مقوله ی افزایش سرمایه مرتبط است. در واقع بهتر است بگوییم که چنین فردی وظیفه دارد که موجبات افزایش درآمد را فراهم آورد و بسیاری از هزینه های جاری را بر اساس سرمایه ی فعلی برآورد نماید. مدیر مالی باید در تصمیم گیری های مالی خود، وضعیت فعلی آن کسب و کار را در نظر بگیرد و سعی کند صرفا بر پایه ی مهم ترین نیاز ها و برای رفع آنان هزینه نماید. توانمندی وی در بهینه سازی امور مالی، بسیار حائز اهمیت است.همچنین وی موظف است که با انجام بررسی ها و تحلیل های لازم، ساختار سرمایه را نیز مشخص نماید.
توانمندی مدیران مالی یک سازمان برای بهینهسازی امور مالی نیز بسیار حائز اهمیت است. چنین افرادی همچنین وظیفه دارند تا با انجام بررسیها و تحلیلهای لازم، ساختار سرمایه را مشخص کنند. تعیین منابع مالی نیز از دیگر وظایف مدیران مالی است.
چکونه یک مدیر مالی موفق باشیم؟
در تجارتهای بزرگ، حضور کسی که همچون یک پشتیبان در امور مالی و اداری ایفای نقش میکند؛ حائز اهمیت است. این فرد معمولاً یک مدیر حسابداری است و این سمت کسی را میطلبد که از چندین جهت واجد شرایط و دارای ویژگیهای منحصربهفرد باشد.
برای اینکه بتوانید در شغل خود، یعنی در مدیریت مالی یک سازمان، به عنوان یک فرد موفق ظاهر شوید لازم است چند ویژگی اساسی داشته باشید. در ادامه به بیان چند مورد از ویژگی لازم برای این موفقیت در این کسب و کار خواهیم پرداخت. باما همراه باشید.
روابط عمومی بالا
مدیران حسابداری باید با افراد مختلف و مراکز متنوع در ارتباط باشند. بنابراین مهارتهای ارتباطی خوب یک ویژگی حیاتی است. یک مدیر حسابداری:
- با دیگر مدیران همکاری دارد تا اهداف سازمانی را دنبال کند.
- به کارمندان توصیه میکند که از عهدهی تراکنشهای روزانهی غیر معمول بربیایند.
- به سوالات کارمندان مالی و دیگر مدیران شرکت مبنی بر نتایج مالی و درخواستهای ویژه پاسخ دهد.
- درگیریهای فردی و مسائل کاری بین کارمندان حسابداری را کنترل کند.
- با مدیران دیگر بخشها در مورد مسائل بودجهای بحث کند.
- با دیگر مجتمعها کار کند تا سیاستهای حسابداری و روند تقویت آنها را به اجرا درآورد.
- نتایج و گزارشات مالی را به مدیران بالاتر ارائه دهد.
داشتن علم و تحصیلات مرتبط
مدیران مالی شرکتها، باید بر فرآیندهای دقیق مالی و استانداردهای حسابداری، تسلط کافی داشته باشند. از این رو داشتن تحصیلات آکادمیک در این حوزه، ضروری است.
۲- تجربه و مهارت حسابداری
علاوه بر تحصیلات تئوریک، چنین افرادی باید به میزان کافی، تجربه داشته باشند تا بتوانند بحرانهای ایجاد شده را حل کنند. در غیر این صورت، شرکت به ورشکستگی خواهد افتاد.
مهارت حل مشکلات
در برخی از مواقع کارها به درستی و روال انجام نمیشوند و مدیر باید بتواند مشکلاتی که به وجود میآیند را به راحتی حل نماید و تصمیماتی بگیرد که مشکلات به وجود آمده را حل و ثبات شرکت را تامین نماید.
مدیر و مدبر بودن
مدیر و مدبر بودن مدیر بسیار اهمیت دارد یعنی فردی که مدیریت را بر عهده دارد باید بتواند به خوبی بر روی کار افراد زیر مجموعه خود نظارت داشته باشد و بتواند به راحتی صحبت کند و از کار خود و گروهش و تصمیماتی که گرفته میشود دفاع نماید.

کلام آخر
همانطور که گفته شد یک مدیر حسابداری مدام در حال نوشتن ایمیل و گزارش است و مباحثی را ارائه میدهد و با دیگر کارمندان در تمام سطوح شرکت در ارتباط است.و در آخر از کسانی که تا انتهای این مقاله همراه ما بوده اند تشکر می کنیم و اگر سوالی بود برای ما کامنت بگزارید.
دیدگاهتان را بنویسید