مهارت های لازم برای یک حسابدار چیست؟
امروز در این بخش از مقاله خانه حسابداری قصد داریم تا با مقاله مهارت های لازم برای یک حسابدار چیست؟ به شما عزیزان چند نمونه از مهارت های مهم یک حسابدار نمونه را بگوییم.تا اگر یک حسابدار هستید یا به تازگی وارد بازار کار حسابداری شده اید باید با این چند مورد بسیار مهم آشنای پیدا کنید تا بهترین عملکرد را در کار خود داشته باشید.
مهارت های لازم برای حسابداران
مهارتهای حسابداری تواناییهایی هستند که به شما این امکان را میدهند معاملات مالی را به طور دقیق و اخلاقی مدیریت کنید، دادههای مالی را تجزیه و تحلیل کنید و گزارشهای مالی درستی تهیه کنید. هارد اسکیلها مانند درک اصول پذیرفته شده حسابداری، درک ریاضی و تجزیه و تحلیل دادهها، در میان مهارتهایی است که باید به عنوان حسابدار داشته باشید. همچنین سافت اسکیلها مانند توجه به جزئیات، تفکر انتقادی و حل مسئله نیز در میان مهارتهای رشته حسابداری به شمار میآیند.
حسابداری چیست و چند سال قدمت دارد؟
حسابداری مدرن برای اولین بار با تعریف واژه تراز و تعادل در حسابها توسط پاچیولی در سال ۱۴۹۴ مطرح شد. کتاب پاچیولی، اولین منبع حسابداری مدرن تا به امروز است. هرچند برخی از اسناد کشف شده در مورد حسابداری حکایت از این دارد که متعلق به ۲۰۰۰ تا ۳۳۰۰ سال قبل از میلاد مسیح هستند و در مصر و بینالنهرین به دست آمده بودند. این اسناد نشان دهنده این است که وجود تجارت و معامله بین افراد، آن ها را به داشتن چنین اسنادی نیازمند کرده است.
امروزه حسابداری (accounting) به عنوان یکی از رشتههای تحصیلی پرطرفدار بهحساب میآید که سالانه تعداد زیادی از دانشجویان در این رشته فارغ التحصیل میشوند. شما به هر اداره، کارخانه، شرکت و به طور کلی به هر جایی که سر بزنید؛ غیر ممکن است که در آنجا واحد حسابداری و یا یک فرد مرتبط را مشاهده نکنید. گفتنی است که آینده کاری حسابداری بسیار خوب پیشبینی میشود.
حسابداری چیست؟
تعاریف متعددی برای مفهوم حسابداری وجود دارد؛ در میان این تعاریف، آنچه که ملموس است ضرورت وجود حرفه حسابداری در هر کسبوکاری است. چراکه از زمان قدیم تا به امروز در تمامی داد و ستدهای اقتصادی و اجتماعی، حسابداری نقش پررنگی داشته است. در حقیقت حسابداری یکی از عوامل موثر در بقای هر کسبوکاری است و طبق تعریف ویکی پدیا، به نوعی زبان تجارت نیز خوانده میشود.
یک حسابدار با ارائه گزارشات مالی و تحلیل و بررسی شرایط اقتصادی در هر کسبوکاری، اطلاعات لازم را در اختیار تمامی مدیران و ذینفعان اقتصادی قرار میدهد. در واقع این حسابدار است که با یک زبان مشترک که همان حسابداری است، رابط تمامی بخشها، مشاغل، فعالیتها و افراد است. در ادامه مقاله کوتاه حسابداری، شاخههای آن و آینده حسابداری را مطالعه خواهید کرد.
مهارت های مهم حسابداران چیست؟
امروزه با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی برای بهتر کار کردن یا موفق تر بودن به مهارت های نیاز دارد تا کلیه کار های خود را با بالاترین دقت و شفافیت انجام دهند.هر حسابداری برای بهترین بودن خود باید از این مهارت های در کار استفاده کند و این مهارت ها آنهن کمک م یکند تا برنامه ریزی دقیقی برای آینده حسابداری و موقعیت شغلی خود داشته باشند و بتوانند گزارش های کاربردی و مهمی را تهیه نمایند.
بعضی از این مهارتها حاصل تجربه و تمرین هستند و بعضی دیگر با تحقیق و مطالعه منابع درست و معتبر به دست میآیند. کسانی که خواهان پیشرفت در شغل حسابداری هستند باید در راستای ارتقای مهارتهای موردنیاز این شغل تلاش کنند. در ادامه به تعدادی از این مهارتها اشاره میکنیم:
۱-تسلط بر نرم افزار های حسابداری
امروزه هر حسابداری موظف است که در حوزه حسابداری به نرم افزار های حسابداری که امروزه رو بورس هستند و بیشتر شرکت ها و موسسات از آنها استفاده می کنند تسلط داشته باشند.نرم افزار حسابداری یکی از اصلی ترین مهارت های یک حسابدار نمونه است تا در حسابداری موفق باشد و بدون استفاده از نرم افزار های حسابداری نمی توان از دقت و سرعت عملیات حسابداری مطمئن شد و اطلاعات عملیاتی بدون استفاده از نرم افزار حسابداری زمان بر و سخته کننده خواهد بود.
کاهش هزینهها، دسترسی سریع به گزارشهای مالی، اطلاع از میزان دقیق سود و زیان، سهولت در دسترسی به دادهها و اطلاعات مالی، ویرایش سریع و آسان اطلاعات حسابداری و امکان استفاده از امکانات محیط نرمافزاری از جمله مزایای تسلط بر نرمافزارهای مرتبط با حسابداری هستند. یک حسابدار همچنین نیازمند بهروز بودن اطلاعات و آگاهی از آخرین فناوریها است. این بهروز بودن به حسابدار کمک میکند در بازار رقابت باقی بماند و پیشرفت کند.
همانطور که گفته ایم نرم افزار های که رو بورس هستند نرم افزار های هستند که در حوزه حسابداری انواع گوناگونی دارند. مثل نرم افزار مالی ، نرم افزار حسابداری انبار ، نرم افزار حسابداری فروشگاهی ، نرم افزار حقوق دستمزد ، از جمله نرم افزار های هستند.
یک حسابداری موفق کار با نرم افزار های رایج در محیط های کاری را باید بسیار خوب بلد باشد. در ایران نیز تعداد نرم افزار های خوب و آسان کم زیاد است که به طور معمول بهترین نرم افزار حسابداری که یشتر مورد استفاده قرار می گیرند.
برای مثال نرم افزار سپیدار همکاران سیستم و نرم افزار دشت همکاران سیستم از نرم افزار پرکاربرد و پر استفاده در حسابداری هستند که آشنایی با نحوه استفاده از آن ها برای هر حسابدار نمونه واجب است.
از جمله نرمافزارهای بسیار پرکاربرد در حسابداری نرمافزارهای آفیس از شرکت مایکروسافت هستند. این نرمافزارها در تهیه گزارشهای تحلیلی و آماری بسیار مفید هستند. از میان نرمافزارهای آفیس، اکسل بهصورت تخصصیتر امکاناتی را برای حسابداری ارائه داده است. ارائه گزارشهای مالی و نمودارهای تحلیلی از ترکیب نتایج چند نرمافزار حسابداری از جمله کاربردهای اکسل در حسابداری است.
۲-تسلط بر قوانین مالیاتی و قانون کار
یکی دیگر از وظایف یک حسابدار نمونه باید بتواند در جهت منافع شرکت یا مجموعه ای که در آن مشغول به کار حسابداری است عمل کند.به همین دلیل نیاز که با قوانین مالیاتی و آخرین تغیرات آن آشنایی بسیار کامل داشته باشد تا بتواند گزارشات دقیقی و درستی به نفع شرکت یا سازمان امور مالیاتی ارائه دهد.
همچنین از وظایف یک حسابدار محاسبه حقوق و دستمزد است. برای محاسبه حقوق و دستمزد به تسلط کامل بر قانون کار و بیمه اجتماعی لازم است و عدم آگاهی از این قوانین منجر به شکست و عدم موفقیت در شغل حسابداری خواهد شد.
۳-تسلط بر مهارت های ارتباطی
ارتباطات قوی یکی از ویژگی های ضروری یک حسابدار نمونه است و داشتن توانایی برقراری ارتباط قوی که بتواند با مدیران و همکاران خود روابط خوبی را برقرار کند و برای شرکت در جلسات کاری همیشه آمادگی کامل را داشته باشد و هیچ خجالتی نکشد و توانایی حضور در کار های تیمی را داشته باشد.
ارتباط مؤثر توانایی انتقال ایدهها و اطلاعات را به روشی قابلدرک برای همه به حسابدار میدهد. یک حسابدار نیاز دارد با گروههای مختلفی تعامل و ارتباط کلامی و کتبی داشته باشد و برای اطمینان از این موضوع که اطلاعات دقیق و درست و واضح به دیگران منتقل میشوند نیاز است ارتباطی قوی برقرار شود.
۴-استاندارد های حسابداری
مهارت در اصول استاندارد حسابداری مانند استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی، یا حسابداری رسمی، حداقل تضمین میکند که شما توانایی تهیه صورتهای مالی را دارید. این استانداردها شامل یک سری اصول و رویههای مشترک برای حسابداران میشوند که باید در تهیه صورتهای مالی آنها را دنبال کنند. این مهارت برای حفظ ثبات در ثبت و گزارش مالی سازمان و همچنین حفظ ثبات برای سرمایه گذاران در مقایسه صورتهای مالی سازمان با سایر شرکتها، از اهمیت برخوردار است.
۵-مدیریت زمان
مهارت بعدی یه جسابدار نمونه مدیریت زمان در کار است. زمان بندی و مدیریت زمان در عین حال سخت ترین مهارتی است که یک حسابدار باید کسب کند تا موجب الویت بندی و ساختاردهی به کارها در کار بشود. و در زمان معین به بهترین شکل ممکن به تمام کار ها برسد.
حسابدارانی با سالها تجربه نیز ممکن است در مدیریت زمان دچار مشکل شوند. در زمان حسابرسی مالیاتی اهمیت مدیریت زمان به اوج خود میرسد، چراکه در زمان مقرر گزارشهای باید ارائه شوند و اظهارنامه ارسال شود.
۶-اخلاق و درستکاری
اعتبار یک حسابدار به حس اعتماد و اطمینان بهدرستی کار او وابسته است. رازداری و رعایت اصول اخلاقی نیز اهمیت بالایی در این شغل دارد. کمک رساندن به دیگران و حل مشکلات با ارائه راهحلهای مناسب از ارکان اخلاقی یک حسابدار حرفهای است.
۷-تفکر انتقادی
تفکر انتقادی توانایی در نظر گرفتن یک موضوع از همه جهات است. این مهارت شامل تجزیه و تحلیل و ارزیابی اطلاعات به دست آمده از تجربه، مشاهده، استدلال یا ارتباطات میشود تا کاملاً از مزایا و پیامدهای یک عمل خاص مطلع شوید.
حسابدار باید مهارت تفکر انتقادی را در خود تقویت کند تا بتواند مشکلات را به طور عینی حل کند و با تصمیمات بیطرفانه راهحلهای منطقیتری ارائه دهد. جمعآوری اطلاعات مختلف برای یافتن راهحل مشکلات مالی پیچیده و پیشبینی چالشهای احتمالی آینده که بر کسبوکار اثر میگذارند بخشی از تفکر انتقادی است.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی مهارت های لازم برای یک حسابدار چیست پرداختیم. حسابداری مجموعهای از دانش تخصصی و مهارتهای نرم سازمانی است. هرکدام از این دسته از مهارتها بهتنهایی برای تبدیل شدن به یک حسابدار نمونه کافی نیست. بااینحال، کار با نرمافزارهای حسابداری پایهایترین مهارتهای لازم برای ورود به حرفه حسابداری به حساب میآید.
دیدگاهتان را بنویسید