اصول حسابداری چیست؟ و انواع آن

در این مقاله سعی خواهیم کرد تا شما را بیشتر با اصول حسابداری چیست؟ آشنا کنیم، در این مقاله خواهیم گفت که انواع اصولل اصلی حسابداری چیست و در کنار آن توضیحات جامع و کاملی خواهیم داد.
اصول حسابداری چیست؟
اصول حسابداری Accounting Principles به زبان ساده در واقع یعنی مبانی،قوائد و راهنمایی های حاکم بر اندازه گیری ، گزارش و طبقه بندی معاملات و رویدادهای دارای اثر مالی بری یک موسسه را مینامند، اصول حسابداری در واقع دستورات و نقش های تعریف شده و جامعی است که برای ثبت و گزارشات مالی انجام میشود میباشد، شما با اجرای این قوانین تعریف شده تعیین سود،گزارشات مالی یک موسسه را مشخص میکنید.
تعریف ۴ نوع اصول حسابداری
اصول حسابداری شامل چند نوع میباشد که در ادامه آن ها را خواهیم و توضیحاتی برای هر کدام خواهیم گفت.
- اصل افشا
- اصل بهای تمام شده
- اصل تحقق درآمد
- اصل مقابله هزینه ها با درآمد
تعریف اصل افشا
در اصل افشا حسابدار باید تمام تمام رویدادها و وقایع مالی مهم و با اهمیت را که مربوط به کسب و کارها میباشد را به کامل با جزئییات آن شفاف سازی نماید، طبق اصل افشای اصول حسابداری شما باید هر گونه اطلاعات مالی که در تصمیم گیری ذی نفعان گزارش های مالی موثر باشد را افشا کنید، ایت گزارشات میتواند کلی و یا جزئی هم باشد و یا آن را در متن صورت های مالی همراه با گزارشات کامل و دقیق ثبت نمایید.
اما دو مورد مهم اصل افشا!
اصل افشا کامل اطلاعات به معنا افشاء هر چیزی نیست.
در اصل افشاء اطلاعات، باید هزینه تهیه و افشاء و همچنین مربوط بودن آن، مورد توجه قرار گیرد.
اصل بهای تمام شده
محاسبه بهای تمام شده واحدهای مانند واحد تولید و خدماتی به وسیله روش های که به آن حسابهای تمام شده گفته میشود انجام میگیرد، بهای تمام شده کالاها یعنی هزینه مستقیم در تولید کالا یا خدمات میباشد، برای اینکه در این مورد اطلاعات بیشتری کسب کنید حتما حسابداری بهای تمام شده را مطالعه کنید.
طبق قانون بهای تمام شده در اصول حسابداری (cost principle) مقادیر ثبتی در سیستم حسابداری باید با کمک بهای تمام شده تاریخی انجام شود.
اصل تحقق درآمد
در اصول حسابداری تحقق درآمد باید هنگامی که کسب میشود همان موقع ثبت گردد و نه قبل از کسب و یا دریافت آن.
اصل درآمد را به سه قسمت تقسیم بندی میکنند:
- عملیات مربوط به تحصیل درآمد تکمیل شده باشد.
- مبلغ درآمد به طور معقول و مطمئن قابل اندازه گیری باشد.
- قابلیت وصول آن به طور معقول، مطمئن باشد.
اصل مقابله هزینه ها و درآمد ها
تا اینجای مقاله با سه اصل مهم اصول حسابداری آشنا شدیم، حالا به سراغ اصل چهارم یعنی اصل مقابله هزینه ها و درآمد ها خواهیم رفت، اصل مقابله هزینه ها و درآمد ها یعنی هزینه های انجام شده برای ایجاد درآمد به حساب دوره ای که درآمد در آن به دست آمده است اعمال میشود، یعنی شما سود هر دوره و درآمده تحصیل شده هر دوره را باید چداگانه در نظر بگیرید، بیشتر هزینه های انجام شده در دوره های جاری، بدلیل داشتن منافع آتی به عنوان دارایی در دفاتر و صورت های مالی ثبت و گزارش می شوند.
آموزش اصول حسابداری
ما در آموزشگاه حسابداری محیطی را فراهم نموده ایم تا شما بتوانید صفر تا صد حسابداری را در این دوره های آموزشی به طور کامل یاد بگیرید، شما علاوه بر کسب مهات های مختلف حسابداری با اصول حسابداری نیز کامل آشنا خواهید شد، که در ادامه با مزایای شرکت در دوره حسابداری آشنا خواهید شد.
- آموزش صفر تا صد حسابداری
- آموزش مقدماتی حسابداری
- آموزش پیشرفته حسابداری
- آموزش مالیات مقدماتی و پیشرفته
- آموزش به صورت کاملا عملی
- پشتیبانی در حین آموزش و پس از آموزش
- اعطای مدرک معتبر فنی و حرفه ای
- معرفی به کار به شرکت های معتبر
- دریافت فیلم و جزوه های دوره
سوالات متدوال
تعریف دقیق و کوتاه اصول حسابداری چیست؟
اطلاعات و قوانین حسابداری که هر حسابداری در هنگام کار حسابداری باید رعایت کند.
چرا دانستن اصول حسابداری مهم است؟
مفاهیم و اصول حسابداری از مهمترین اطلاعاتی است که هر حسابدار در ابتدای کار باید به آنها آگاه باشد چون این این قوانین استاندار حسابداری هستند و در هر کسب و کاری و نرم افزار حسابداری رعایت شده اند.
مزایای دانستن اصول حسابداری چیست؟
آگاهی کامل به استاندارد و قوانین حسابداری، راحت شدن کار حسابداری و انجام کارها با کمترین مشکلات
دیدگاهتان را بنویسید